groep2013


Graag willen wij ons aan u voorstellen. In 1991 bleek na een onderzoek door een aantal mensen dat een interkerkelijk koor een goede aanvulling zou kunnen zijn op de bestaande koren in Aduard.
In dat jaar zijn we begonnen met 15 leden en zijn we naarstig op zoek gegaan naar een muzikaal leider, die we uiteindelijk hebben gevonden in de persoon van Onno Zuidema. Momenteel bestaat het koor uit 18 leden.
Onno Zuidema is opgegroeid in een muzikale familie. Op 7 jarige leeftijd begon hij met orgelspelen. Hij kreeg o.a. les van Jan Wubbema, Jitze Nicolai en Kor van Dijk. Sinds 1982 is hij, als kerkorganist, verbonden aan verschillende kerken in de regio.

Op 14 jarige leeftijd is hij begonnen met zingen bij het gemengd koor "Looft de Heer" te Munnekezijl. Zijn toenmalige dirigent en orgelleraar Kor van Dijk stimuleerde hem om verder te gaan in de muziek. Onno heeft daarop in 1987 en 1988 een dirigenten cursus gevolg aan de stedelijke muziekschool te Groningen waar hij o.a. les kreeg van Chris Verhoog, Bouwe Dijkstra, Gert-Jan Rutgers en Dick Dijk.

Vanaf 1988 is hij begonnen met het dirigeren van koren en orkesten daarnaast ging hij zanglessen volgen bij Luuk Tuinder en heeft hij een aantal jaren gezongen in het concert koor van het Noord Nederlands Orkest.

Onder zijn bezielende leiding is "Inspiration" uitgegroeid van een á capella koor tot een koor met muzikale begeleiding van piano en drums. 
Veel van onze optredens worden verzorgd tijdens kerkdiensten. Hiervoor zijn we voortdurend op zoek naar muziek die geïnspireerd wordt door het woord van God.
Voor niet-kerkelijke activiteiten staan er echter ook pop-nummers op het repertoire
.